Spiller

Pengespil og spilafhængighed 

Spilafhængighed (ludomani) påvirker evnen til at bevare kontrollen over sit spil og derfor kan det blive svært at styre sit forbrug af tid og penge, selv om man gerne vil. Ludomani kan udvikle sig over flere år, men for nogen kan det gå meget hurtigt og de negative konsekvenser af spillet kan blive store og uoverskuelige i løbet af kort tid. 

Det er normalt at blive meget optaget af at planlægge sit spil, spille mere og for højere beløb, for at opleve spænding eller forsøge at vinde sine tabte penge tilbage. Man kan også blive irriteret og stresset når det ikke lykkes.  

Mange skjuler deres spil og kommer til at lyve om den tid, de bruger, og de penge de taber eller skylder væk. Nogle synes derfor, det er lettere at holde afstand til andre for at undgå spørgsmål om spillet og konflikter med familie og venner.  

Nogle er også flove over, at de ikke længere kan kontrollere deres spil og ikke har styr på deres liv og får det bedre ved at spille.  

Når spil om penge udvikler sig til spilafhængighed (ludomani) begynder det ofte at gå ud over andre vigtige områder af livet fx uddannelse, job, venner og familie, fritidsinteresser og ikke mindst økonomi.  

Er du påvirket af spil?

Når du er optaget af spillet, kan det være svært at gennemskue, om det er ude af kontrol. Nogen kalder det for at være i ’zonen’ og man føler, at man hele tiden er lige ved at vinde. Ludomani får dig også til at tænke anderledes om dit spil.  

Måske oplever du, at: 

  • Du er ekspert i at spille og derfor spiller tit og for høje beløb.
  • Du har særlige evner eller indflydelse på spillet, så du kan kontrollere det. 
  • Du har styr på, hvornår spillet giver gevinst, selvom det er helt tilfældigt.   
  • Du mister fornemmelsen for brug af tid og penge, når du er i spillet.
  • Din særlige måde at spille på bringer lykke og sikrer gevinst.
  • Du vinder mere end du taber, fordi du hurtigt glemmer dine tab.
  • Du spiller for mere end du havde planlagt 

StopSpillet giver rådgivning til alle

Uanset hvor mange penge du spiller for, eller hvor meget tid du bruger på spil, kan du ringe til os. De professionelle rådgivere hjælper dig med at få overblik over situationen og giver gode råd til at komme videre. 

Selv om det kan være svært at bede om hjælp til at håndtere spilproblemer og eventuel gæld, kan det være en stor lettelse at tale om det. Samtalen mellem dig og rådgiveren er fortrolig og rådgivningen er gratis. 

Ring til StopSpillet på 70 22 28 25 eller chat med os på StopSpillet.dk 

StopSpillet har åbent mandag til torsdag kl. 9.00-21.00 og fredag kl. 9.00-17.00.

Du kan også chatte med os mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 17.00-21.00 på StopSpillet.dk.

Behandlingstilbud

I Danmark er der flere behandlingscentre, der tilbyder gratis behandling for spilafhængighed (ludomani), flere tilbyder også onlinebehandling.  

Se en liste over alle gratis behandlingstilbud her