Spillemyndighedens rapport om ulovligt spil 2019

27, feb 2020

Den årlige rapport om Spillemyndighedens arbejde med ulovligt spil er nu udkommet. Den indeholder en introduktion til, hvornår et spil er ulovligt i Danmark samt en beskrivelse af Spillemyndighedens løbende arbejde med at overvåge ulovligt spil.

Danskerne spiller på lovlige hjemmesider

Generelt tyder det på, at det ulovlige spilmarked i Danmark er ret begrænset. Det ses blandt andet via et fald i hjemmesider med ulovligt udbud af spil samt den såkaldte ”kanaliseringsgrad”. Kanaliseringsgraden er et estimat over, hvor meget spil, der foregår lovligt. Den er steget fra 72% i 2012 til 93% i 2020, og Danmark ligger i toppen i forhold til andre lande i Europa.

Uddrag fra rapporten

Spillemyndigheden blokerer fortsat ulovlige hjemmesider

 I 2019 fik Spillemyndigheden blokeret 25 ulovlige hjemmesider i retten

Oplysningsbesøg om gaming / gambling (skinbetting og lootboxes)

Spillemyndigheden var ude på en række folkeskoler, ungdoms- og efterskoler samt E-sportsforeninger og holde oplæg. Vi har fokus på at både børn og deres forældre bliver opmærksomme på gråzonerne mellem gaming og gambling. Særligt oplæg om skinbetting og lootboxes har været populære. Oplysningsbesøg kan bookes via hjemmesiden.

Internationalt samarbejde om gråzonerne mellem gaming og gambling

Spillemyndigheden skrev i 2018 under på en international hensigtserklæring om at se nærmere på de uklare linjer mellem gaming og gambling. Efter flere møder mellem de forskellige spillemyndigheder udkom der i 2019 en rapport om arbejdet. Den beskriver primært forskellige tilgange til særligt lootboxes og konkluderer, at der er forskel fra land til land i forhold til, hvilken lovgivning man har, men at samarbejdet på tværs af spillemyndigheder er værdifuldt.

 

Rapport om ulovligt spil 2019