Spillemyndighedens årsberetning 2018: Fokus på ansvarligt spil

11, apr 2019

Spillemyndigheden har nu offentliggjort sin årsberetning for 2018. Årsberetningen beskriver de aktiviteter, Spillemyndigheden fører tilsyn med, og de fokusområder, der har været særlige for sidste år, heriblandt indsatsen for ansvarligt spil.

Et af de områder, der fyldte meget i Spillemyndighedens arbejde det sidste år, var ansvarligt spil. I forlængelse af en politisk aftale om tiltag mod spilafhængighed og justering af den tidligere spilaftale, blev det blandt andet besluttet, at Spillemyndigheden skulle etablere en uvildig spilafhængigheds-hotline. Det var igennem 2018 et højt prioriteret arbejde, og d. 2. januar 2019 blev hjælpelinjen StopSpillet officielt åbnet.

Blokering af ulovlige hjemmesider

I årsberetningen kan man også læse, hvordan Spillemyndigheden i 2018 fik medhold i retten til at få blokeret 24 hjemmesider, der udbød spil til danskere uden at have en tilladelse. 18 af siderne var traditionelle kasinospilsider, mens de seks af siderne var skinbetting-hjemmesider. Skinbetting dækker over det fænomen, at ”skins” fra computerspil bruges på en tredjeparts hjemmeside som indskud i traditionelle former for pengespil, fx roulette. Der er ikke nogen udbydere, der har tilladelse til at udbyde skinbetting i Danmark.

Spillemyndigheden fortsætter det målrettede arbejde med at finde og blokere ulovlige skinbetting-hjemmesider i 2019. Den 25. marts i år fik Spillemyndigheden medhold hos Københavns byret i endnu en sag om blokering af 25 hjemmesider, der udbyder ulovligt spil i Danmark.

Årsberetningen indeholder også et fyldigt statistikafsnit, hvor 2018-tal fra spilmarkedet præsenteres og analyseres, ligesom at man også kan læse om Spillemyndighedens arbejde med markedsføring, hvidvask, matchfixing og internationalt samarbejde.

Årsberetningen findes både i en dansk og engelsk version, der kan downloades her på hjemmesiden.