Spillemyndigheden øger kampen mod matchfixing: Indgår samarbejde med alarmselskaber på væddemålsområdet

02, aug 2023

Siden den 1. april har Spillemyndigheden været sekretariat for den nationale platform til bekæmpelse af matchfixing. Nu har styrelsen indgået et samarbejde med tre selskaber, der overvåger spil på sportsbegivenheder og udsender alarmer til samarbejdspartnere, hvis de opdager uregelmæssigheder, der kan være tegn på matchfixing.  
Fremover vil også Spillemyndigheden modtage disse alarmer, og kan herefter sammenligne med egne data og information, og handle på informationerne, hvis der er mistanke om matchfixing. 

De tre selskaber, som Spillemyndigheden nu har indgået formelt samarbejde med, er Sportradar Integrity Service, United Lotteries for Integrity in Sport (ULIS) og International Betting Integrity Association (IBIA). De tilbyder blandt andet overvågning af væddemål på sportsbegivenheder i hele verden, og deler eventuelle mistanker om matchfixing direkte til enten spiludbydere, idrætten eller myndigheder. Selskabernes overvågning består af enten at følge uregelmæssigheder ved udsving i oddssætning eller indsats i væddemålet, og ved at fungere som en centraliseret enhed der modtager, vurderer og deler informationer med medlemmer.  
 
Med de nye aftaler vil Spillemyndigheden modtage ”alarmer” fra alle tre selskaber, hvis de finder usædvanlige spilmønstre i væddemål på sportsbegivenheder hovedsageligt i Danmark med danske udøvere. 

”Vi er meget glade for de tre samarbejdsaftaler”, siger Anders Dorph, direktør i Spillemyndigheden. ”Det kommer til at styrke vores indsats mod matchfixing markant, at vi nu får alarmerne direkte. Sammenholdt med de store mængder data, vi selv har, kan det på sigt komme til at gøre vores arbejde endnu mere effektivt. Vi vil kunne reagere meget hurtigt og være med til at stoppe adfærd, der truer sportens integritet.” 

Når Spillemyndigheden modtager en alarm fra et eller flere af selskaberne, vurderes oplysningerne, og Spillemyndigheden kan indlede en nærmere undersøgelse af den konkrete sag. Hvis undersøgelsen indikerer en konkret mistanke om matchfixing, vil sagen overgå til politiet og/eller idrætten.