Spillemyndighedens rapport om ulovligt spil 2020

16, apr 2021

Den årlige rapport om Spillemyndighedens arbejde med ulovligt spil er nu udkommet. Den indeholder  en beskrivelse af Spillemyndighedens løbende arbejde med at overvåge ulovligt spil med særligt fokus på indsatser i 2020.

Uddrag fra rapporten

Spillemyndigheden fortsætter blokering af ulovlige hjemmesider 

I 2020 fik Spillemyndigheden blokeret 16 hjemmesider og havde desuden et øget fokus på udsøgning af ulovlige hjemmesider. 

Forskningsprojekt om gaming og gambling

Spillemyndigheden har igangsat et forskningsprojekt sammen med VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd). Formålet med projektet er at undersøge, hvilken rolle gambling (pengespil) har i forhold til unges gaming (computerspil). Formålet er at få ny viden om børn og unges online gaming i relation til gambling. Projektet vil fokusere på onlinespil og særligt på, hvordan børn og unge oplever og forholder sig til gambling relaterede elementer i onlinespillene. Forskningsprojektet forventes afsluttet i 2021 med en rapport.

Ulovligt spil i en COVID-19-tid

Under især den første nedlukning af samfundet i foråret observerede Spillemyndigheden en stigning i arrangementer med bankospil. Flere af arrangementerne blev afholdt med et socialt fokus, og et ønske om at øge sammenholdet - særligt i lokalsamfundet. Flere af spillene levede ikke op til reglerne for almennyttige lotterier, som kræver en tilladelse, hvis der er et indskud, et element af tilfældighed og en chance for en gevinst. Spillemyndigheden brugte derfor ressourcer på at vejlede om reglerne for afholdelse af bankoarrangementer. 

Rapport om ulovligt spil 2020