Spillemyndigheden i fælles-europæisk kamp mod ulovligt spil

31, mar 2023

Spillemyndigheden har netop udgivet en rapport, hvor styrelsen beskriver arbejdet med ulovligt spil i 2022. Det er dog ikke kun den danske spillemyndighed, der arbejder målrettet med at bekæmpe ulovligt spil. For nyligt besluttede en europæisk sammenslutning af spillemyndigheder, som Spillemyndigheden er medlem af at udsende en erklæring om, at man vil arbejde aktivt for at bekæmpe ulovligt spil.

Bag erklæringen står organisationen GREF (Gaming Regulators European Forum), der består af 36 europæiske lande og jurisdiktioner. Spillemyndigheden er medlem og deltager aktivt i flere arbejdsgrupper, og har også været med til at formulere den netop udsendte erklæring.
Blandt medlemmerne er der et stort ønske og enighed om at øge samarbejdet på tværs af Europa i kampen mod udbydere, der udbyder spil uden tilladelse. Det skal blandt andet sikres gennem møder og udveksling af informationer om hjemmesider, der udbyder pengespil uden tilladelse i de respektive lande.

Noget af det, der især bekymrer landene bag erklæringen er, at de ulovlige hjemmesider ikke tilbyder den samme beskyttelse af spillerne og ikke lever op til de standarder, der kræves af spiludbydere med licens. Det er et mål med erklæringen at arbejde på at gøre spillerne opmærksomme på deres manglende beskyttelse, når de spiller på sider uden tilladelse og hvilke konsekvenser, de har for spillerne.

Respekt for forskelle
Der er naturligvis stor forskel på lovgivningen i de lande, der er medlem af GREF, og det fremgår af erklæringen, at det naturligvis skal respekteres. Derfor er der ikke tale om en ny fælles-europæisk lovgivning, men der er enighed om at arbejde så meget som muligt sammen om forbrugerbeskyttelse og om at sikre et fair spilmarked i hele Europa.

Medlemslandene ønsker også at stå sammen om en konstruktiv dialog med online platforme; især sociale medier, som udfordrer samtlige medlemmer.

Læs erklæringen på GREF's hjemmeside

Læs rapport om ulovligt spil på Spillemyndighedens hjemmeside:

Rapport om ulovligt spil 2022

Rapport, der beskriver Spillemyndighedens arbejde med ulovligt spil i 2022.