Spillemyndigheden bliver sekretariat for den nationale platform til bekæmpelse af matchfixing

03, apr 2023

Den 1. april 2023 blev sekretariatet for den nationale platform til bekæmpelse af matchfixing fra Anti Doping Danmark flyttet til Spillemyndigheden. Flytningen betyder blandt andet, at Spillemyndigheden bliver videns- og informationscenter i kampen mod matchfixing, og ansvarlig for StopMatchfixing, hvor alle kan indberette mistanke om matchfixing.

Som sekretariat for den nationale platform til bekæmpelse af matchfixing bliver det fremover Spillemyndighedens opgave at koordinere de forskellige mødefora, der er i regi af platformen. Spillemyndigheden får ansvar for at analysere information om mistænkelige væddemål på sport, og videregive informationer om mulige overtrædelser til relevante nationale og internationale myndigheder og organisationer.

”Det er en meget vigtig opgave og et stort ansvar, som jeg er glad for, at vi har fået”, siger direktør i Spillemyndigheden, Anders Dorph. ”Da vi på sigt får data om væddemål på begivenheder på tværs af de spiludbydere, der har tilladelse i Danmark, giver det rigtig god mening, at det også er os, der har den koordinerende og samlende funktion.”. Data er et vigtigt redskab til bekæmpelse af matchfixing, og kan sammenlignes med den betydning det såkaldte ”blodpas” har for bekæmpelse af doping.

Flytningen af sekretariatet blev besluttet ved en politisk aftale på spilområdet i februar 2022, og bliver altså nu effektueret.

Udover koordinering af møder og undersøgelse af konkrete sager om matchfixing, bliver det også Spillemyndighedens opgave som sekretariat at sikre et stærkt internationalt samarbejde. ”Vi kommer til at have stort fokus på at samarbejde med fx nationale platforme i andre lande”, fortæller Anders Dorph. ”Det vil være helt naturligt for os, da vi har et tæt samarbejde med spillemyndigheder i hele verden, og det internationale samarbejde er noget, vi i forvejen vægter højt.”

 

Den nationale platform til bekæmpelse af matchfixing består i dag af følgende medlemmer:

Anti Doping Danmark
Danmarks Idrætsforbund
Dansk Boldspil-Union
Danske Licens Spil A/S
Kulturministeriet
National enhed for Særlig Kriminalitet 
Rigsadvokaturen
Spillebranchen
Spillemyndigheden

Indberet mistanke om matchfixing via vores hjemmeside