Spillemyndgheden forlænger udsættelsen af syn

29, jan 2015

Spillemyndigheden informerede den 25. september 2014 i en nyhed på vores hjemmeside om, at vi til og med 31. januar 2015 ville acceptere, hvis en spilleautomat ikke havde en gyldig synserklæring, hvis tilladelsesindehavere ønskede at opdatere deres spilleautomat

Denne frist bliver nu forlænget til 30. april 2015.

Automater uden gyldig synserklæring

Når vi udfører tilsyn med 5-års syn af spilleautomater og toptavler produceret af CompuGame, vil vi til og med den 30. april 2015 acceptere, hvis en automat/toptavle ikke har en gyldig synserklæring. Det gælder i de tilfælde, hvor tilladelsesindehaver venter med at syne for at sikre spilleautomaten mod manipulation ved at opdatere den.

For at vi kan acceptere, at en automat ikke har en gyldig synserklæring, skal hvert spilsted opbevare en oversigt over de spilleautomater, hvor synserklæringen ikke er gyldig. Oversigten skal være let tilgængelig, når Spillemyndigheden kommer på besøg.

Oversigten skal indeholde informationer om:

  • Automatens navn
  • Automatens ID-nummer
  • Måned og år for automatens seneste syn

Akkrediterede testvirksomheder synsgodkender ikke spilleautomater, der kan blive manipuleret. Før automaten kan blive synsgodkendt, skal en spilleautomat fra CompuGame enten være programopdateret eller på anden måde være sikret mod manipulation.

Hvis spilleautomaten ikke er tilsluttet en toptavle, kan I fx sikre spilleautomaten mod manipulation ved, at indgangen til toptavletilslutningen bliver plomberet af en akkrediteret testvirksomhed.

Fremover vil akkrediterede testvirksomheder ikke synsgodkende spilleautomater, der kan blive manipuleret.

Manglende oversigt på spilstedet

Hvis der på et spilsted er spilleautomater/toptavler uden gyldig synserklæring og der ikke samtidig er en oversigt let tilgængelig, så vil dette være i strid med spillelovgivningen.

Vi anbefaler, at tilladelsesindehavere opdaterer deres spilleautomater og toptavler eller på anden måde sikrer, at der ikke kan ske manipulation af spilleautomaterne.