Ny direktør i Spillemyndigheden

15, apr 2020

Den 15. april fik Spillemyndigheden en ny direktør. 

Morten Niels Jakobsen er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1999 og har bl.a. i fem år været statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK).

Inden SØIK var Morten Niels Jakobsen ansat i Justitsministeriet i en længere årrække, hvor han både har arbejdet som ministersekretær og kontorchef.

“Den første måned som direktør i Spillemyndigheden har været både spændende og lærerig”, siger Morten Niels Jakobsen. “Det er klart, at det er en anderledes start, når jeg ikke har kunnet møde ledelse og medarbejdere fysisk, men vi holder mange online-møder, og jeg har allerede fået et godt indtryk af Spillemyndigheden. Jeg er blevet præsenteret for engagerede og kompetente medarbejdere, der arbejder for at sikre et fair spilmarked med en bred vifte af opgaver som blandt andet udstedelse af tilladelser og markedsovervågning samt det store arbejde med at sikre ansvarligt spil og beskytte spillerne.”

Netop ansvarligt spil og forbrugerbeskyttelse er vigtige områder for Morten Niels Jakobsen:

”Det er vigtigt hele tiden at være optaget af at finde de rette balancer på dette område. Det vil sige, at der er et fornuftigt spilmarked, der som bekendt er delvist liberaliseret, men at vi også passer på forbrugerne, og at vi sammen med branchen sikrer, at spil foregår under ansvarlige rammer.”

Det siger næsten sig selv, at Morten Niels Jakobsen i kraft af sin baggrund som tidligere chef for SØIK også er optaget af hvidvaskdagsordenen:

”Det er et vigtigt pejlemærke for mig, at myndighederne og de private aktører på området i fællesskab gør alt, hvad der står i vores magt for at begrænse og forhindre, at forskellige former for spil misbruges til hvidvask.”

Morten Niels Jakobsen