Spillemyndigheden støtter spillere i retssag om konkurs

13, sep 2023

Den 22. april 2022 blev DK Gambling ApS taget under konkursbehandling. DK Gambling ApS havde tilladelse fra Spillemyndigheden til at udbyde væddemål og onlinekasino via hjemmesiden www.onsidebetting.dk.

 

Mange af de spillere, der var registreret hos DK Gambling, har anmeldt et krav i konkursboet for et beløb svarende til indeståendet på deres spilkonto på tidspunktet for konkursen. De fleste af disse spillere har anmeldt deres krav som et separatistkrav, fordi det følger af spillelovgivningen, at spiludbydere skal opbevare spillernes midler på en sådan måde, at de er sikret i tilfælde af spiludbyders konkurs. Kurator i konkursboet har imidlertid afvist disse separatistkrav.

En af spillerne har indbragt kurators afvisning for retten med henblik på at få prøvet spørgsmålet om separatistretten. Udfaldet af denne retssag forventes at få betydning for alle de øvrige spillere, der har anmeldt et separatistkrav i boet, og vil derudover potentielt kunne få betydning i fremtidige lignende sager.

Da Spillemyndigheden har en betydelig interesse i denne sag, og desuden er af den opfattelse, at spilleres midler bør være sikret i tilfælde af en spiludbyders konkurs, er Spillemyndigheden indtrådt i retssagen som biintervenient til støtte for spilleren. Spillemyndigheden vil således komme med et indlæg i retssagen til støtte for spillerens påstand om, at spilleren har et separatistkrav.

Sagen er berammet til hovedforhandling den 6. februar 2024. Spillemyndigheden vil udsende en nyhed, så snart der foreligger dom i sagen.