Spillemyndigheden advarer mod ulovlige ’Community hunts’

27, apr 2023

Spillemyndigheden har observeret, at flere streamere på platforme som fx Twitch, spiller pengespil, hvor de tilbyder deres følgere, at de kan indskyde penge og spille med. Dette er i strid med spilleloven, og kan have konsekvenser for både streameren og følgerne.

Fænomenet kaldes ’Community hunts’, og går ud på, at følgerne overfører penge til streameren, som sætter pengene ind på sin egen spilkonto. Streameren spiller derefter pengespillet, mens følgerne ser med. En eventuel gevinst fordeles til sidst blandt dem, der har indskudt penge.

Når der bliver spillet på denne måde på sider med tilladelse til at udbyde spil i Danmark, er det i strid med spilleloven, fordi man ifølge loven kun må spille på egne vegne.

Hvis man alligevel vælger at spille med i et spil via en andens spilkonto, kan det have konsekvenser for spilleren. I værste fald kan en spiludbyder tilbageholde eventuelle gevinster, fordi de opdager, at der er sket et brud på deres regler og vilkår.

Der er også skattemæssige regler, der skal overholdes, når man overfører og modtager penge.

Det er desuden i strid med spilleloven hvis streamere formidler til eller reklamerer for spiludbydere uden tilladelse til at udbyde spil i Danmark.

Bekymrende trend
Spillemyndigheden er ansvarlig for at sikre et ordentligt og reguleret spilmarked i Danmark, hvor spillere beskyttes mod unfair og ulovligt spil. Vi mener at ’Community hunts’, udover at være ulovlige, er en bekymrende og uhensigtsmæssig trend.

Streameren kan fx ikke sikre, at de følgere, der deltager i spillet, er fyldt 18 år. Det er heller ikke muligt for streameren at undersøge, om følgerne er registreret i Spillemyndighedens register over frivilligt udelukkede spillere (ROFUS), og udelukket fra at deltage i onlinespil.

Spillemyndigheden er meget opmærksom på trenden med Community hunts.
Vi fører derfor et skærpet tilsyn med de platforme, hvor fænomenet optræder. Desuden informerer vi de spiludbydere med tilladelse til at udbyde spil i Danmark om konceptet, så de kan være opmærksomme på, om deres sider bliver brugt til den type spil.