Krav om spilkort ved spil i butikker

25, sep 2023

Fra den 1. oktober 2023 bliver det obligatorisk for spillere at identificere sig med et såkaldt spilkort, når de køber væddemål ved en fysisk forhandler, fx i kiosker eller spillebutikker. Kortet skal bruges, når spilleren indgår væddemål i fysiske butikker.

Der er ikke krav til, hvordan de enkelte spiludbydere udformer deres spilkort. Det vil sige, at spiludbyderne selv bestemmer, om deres spilkort er et virtuelt spilkort fx i en app, eller om de udsteder et fysisk kort. 

For at man som spiller kan få et spilkort, skal det være tilknyttet en spilkonto hos spiludbyderen, hvor gevinsterne indbetales. Spilkortet giver blandt andet spilleren mulighed for at fastsætte en grænse for, hvor mange penge der ønskes at spille for. Samtidig sikrer kortet, at spilleren ikke mister sine gevinster, fx hvis en væddemålskupon er blevet væk. 

Spilkortet betyder, at en spiller der har udelukket sig fra spil i ROFUS efter 1. oktober 2023, også er blokeret fra at spille i fysiske butikker.

Baggrunden for krav om registrering af spillere og obligatorisk brug af spilkort er et politisk ønske om at øge forbrugerbeskyttelsen og reducere risikoen for at unge under 18 år får adgang til spil i fysiske butikker. Desuden er det et ønske om at styrke indsatsen for bekæmpelse af matchfixing og hvidvask.

Implementeringen af et obligatorisk spilkort på det fysiske væddemålsmarked blev politisk aftalt i november 2019.

Aftale om indførelse af spilkort for landbaserede væddemål (november 2021)
Spilkort til væddemål i fysiske butikker

Læs mere om formålet med spilkortet