I 2022 brugte danskerne i gennemsnit 2.350 kr. på spil  

22, jun 2023

Tal fra en ny rapport fra Spillemyndigheden viser, at hver dansker over 18 år i gennemsnit brugte 2.350 kr. på pengespil i 2022. Over halvdelen af forbruget kommer fra online kanaler.  

Med et gennemsnitligt spilforbrug på 2.350 kr., havde Danmark i 2022 det 12.-højeste spilforbrug i Europa. Sammenlignet med de nordiske lande er Danmark det land, der brugte færrest penge på spil, da Både Sverige, Norge, Finland og Island havde et højere gennemsnitligt spilforbrug pr. indbygger over 18 år.   

I 2022 kom 60 pct. af alt spil i Danmark fra online kanaler som computer, smartphone og tablets. Det placerer Danmark på en fjerdeplads blandt de europæiske lande.  

“Selvom størstedelen af danskernes spil foregår online, fører Spillemyndigheden naturligvis stadig tilsyn med det fysiske spilmarked på blandt andet kasinoer og i spillehaller og kiosker”, siger Anders Dorph, direktør i Spillemyndigheden.  “Det er vigtigt at loven overholdes, både på online og fysisk spil.” 

Med den generelle teknologiske udvikling in mente er det ikke overraskende, at andelen af spil der foregår online, har været stigende de senere år.  

Spilmarkedet i tal 
Tallene stammer fra Spillemyndighedens rapport “Spilmarkedet i tal 2022”. I rapporten, der udkommer hvert år, samler Spillemyndigheden en række nøgletal for det danske spilmarked. Fx kan man se, hvilke spil der bliver spillet mest, hvor mange, der er registrerede i selvudelukkelsesregistret ROFUS og altså også hvor mange penge, danskerne bruger på spil. 

“Jeg er glad for, at vi hvert år kan udgive ‘Spilmarkedet i Tal’, hvor vi ser tilbage på året der gik på det danske spilmarked”, siger Anders Dorph, direktør i Spillemyndigheden. “Udgivelsen giver både os og vores interessenter et rigtig godt og brugbart overblik over den aktuelle udvikling inden for mange forskellige aspekter af spilmarkedet i Danmark.” 

“Spilmarkedet i tal” giver et godt samlet overblik over det seneste år. Vil man dykke endnu mere ned i tallene, kan man finde statistik for det danske spilmarked siden 2012 på spillemyndigheden.dk. Her kan man selv filtrere inden for forskellige spilområder og perioder og følge udviklingen.  

Statistikken opdateres hver måned på udvalgte områder. 

Læs faktaark om danskernes spilforbrug 

Danskerne brugte 2.350 kr. på spil i 2022 (juni 2023)

Danskerne bruger færre penge på spil end man gør i Sverige,
Norge, Finland og Island. Samtidig foregår spil i Danmark i højere
grad online sammenlignet med mange andre europæiske
lande.
 

Læs "Spilmarkedet i Tal 2022":

Spilmarkedet i tal 2022

En samling af statistik for det danske spilmarked 2022.