Godkendelse af 1 kr. funktion på spilleautomater

29, apr 2015

Baggrund for 1 kr. som indsats på spilleautomater

Der blev i december 2014 indgået en politisk aftale mellem regeringen og andre politiske partier om at hæve den nuværende indsatsgrænse på 0,50 kr. og gevinstgrænsen på 300 kr. til henholdsvis 1 kr. og 600 kr. for gevinstgivende spilleautomater.

Denne aftale har dannet grundlag for ændringer til bekendtgørelsen om spilleautomater i spillehaller og restaurationer, som forventes at træde i kraft 1. juli 2015.

Det har i den forbindelse være et ønske fra spilleautomatbranchen om, at spilleautomater kan blive synsgodkendt med en 1 kr. funktion, inden ændringen for max. indsats og gevinst træder i kraft, men hvor 1 kr. funktionen er deaktiveret.

Syn af 1 kr. funktion før ændringerne træder i kraft

Spillemyndigheden tillader indbygning af 1 kr. funktion i spilleautomater, før ændringerne træder i kraft under den betingelse, at funktionen ikke tages i brug før bekendtgørelsens ikrafttræden.

Spilleautomater af typen New Generation vil blive aktiveret med et individuelt licenskort, hvor spilleautomater af typen Futec vil få en kode, som åbner for 1 kr. spil.

Licenskort og kode til spilleautomaterne vil først blive udleveret, når ændringerne er trådt i kraft.

Spilleautomat af typen Vision og Type55 kan ikke blive godkendt med indbygget 1 kr. funktion før bekendtgørelsen er vedtaget.

Brug af 1 kr. funktion før ændringerne træder i kraft

Hvis funktionen tages i brug, før bekendtgørelsens træder i kraft, er det en overtrædelse af de nuværende regler om max. indsats.

Hvis bekendtgørelsen ikke træder i kraft som forventet den 1. juli 2015, må 1 kr. funktionen først blive aktiveret ved bekendtgørelsens eventuelle senere ikrafttræden.

Spillemyndigheden vil informere på vores hjemmeside, når ændringerne er trådt i kraft.