Flere afholder bankospil uden tilladelse under Corona-krisen

30, apr 2020

I løbet af den seneste måned har Spillemyndigheden set en stigning i arrangementer med bankospil, fx via Facebook eller som drive-in-arrangementer. Denne form for spil, hvor der skal betales penge for at deltage, er ikke tilladt. Det skyldes, at arrangementerne ikke har tilladelse fra Spillemyndigheden.

Mange danskere er i disse dage hjemme på grund af den aktuelle situation med COVID-19, og det er sikkert årsagen til, at et stigende antal private arrangører fået den idé at udbyde bankolignende arrangementer, enten online eller som drive-in-banko, hvor deltagerne sidder i deres bil.

Flere af arrangementerne afholdes, fordi arrangørerne under de nuværende omstændigheder ikke kan afholde ellers planlagte arrangementer, eller fordi de gerne vil øge sammenholdet, særligt i lokalsamfundet.

”Vi har bestemt forståelse for, at der i denne særlige tid er et stort ønske om at skabe sammenhold gennem hyggelig underholdning som fx bankospil, som nemt kan tilpasses de gældende krav om at holde afstand”, siger Morten Niels Jakobsen, der er direktør for Spillemyndigheden. ”Men når man afholder bankospil, hvor der skal betales et indskud for at deltage, og man kan vinde en gevinst, er det omfattet af spillelovens tilladelseskrav. Derfor er det i sådanne tilfælde ulovligt at udbyde både online og drive-in-bankospil uden en tilladelse fra Spillemyndigheden”, siger Morten Niels Jakobsen.

Der gælder særlige regler for foreninger og organisationer, der ønsker at afholde et almennyttigt lotteri eller bankospil. Her må det gerne koste penge at deltage, da overskuddet går til et godt formål. Arrangører af almennyttigt lotteri eller bankospil skal altid indhente en tilladelse hos Spillemyndigheden.

Formålet med spilleloven og kravet om tilladelse er, at pengespil skal udbydes på en rimelig, ansvarlig og gennemsigtig måde så der er fokus på beskyttelse af spillere – herunder beskyttelse af problemspillere og mindreårige.

”Er man som arrangør i tvivl om, hvorvidt et bankoarrangement er lovligt, kan man altid kontakte os”, siger Linda Lomborg, der er kontorchef for Ansvarligt Spil og Almennyttigt Lotteri i Spillemyndigheden. ” Vores medarbejdere er klar til at vejlede arrangørerne, så vi kan sikre, at banko og lotteri foregår efter reglerne. Desuden skal man også være opmærksom på, at hvis et arrangement afholdes udendørs på offentlige arealer, kan det kræve en godkendelse fra politiet. Det skal man tale med dem om”, siger Linda Lomborg.